بحران کرونا و تهدیدات آینده
دکتر مینو محرز در این نشست ضمن اشاره به بحران جهانی ناشی از ویروس کرونا گفت: “ویروس کرونا جهان را به صورت وحشتناکی تحت تاثیر قرار داد و مشکلات زیادی به همراه داشت. تاکنون شاهد وضعیتهای بحرانی بودیم که بیمار از ما خواسته بود جانش را نجات دهیم. اما این اپیدمی به طوری پیش رفت که کاری از دست کادر سلامت برای نجات جان مردم بر نمی آمد.” وی افزود: “در آینده با ویروسهای جدید و خطرناکتری روبرو خواهیم شد و باید آماده باشیم.”
چالشهای جهانی در زمینه مقاومت میکروبی
دکتر محرز با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که ۱۱ عامل تهدیدکننده سلامت را معرفی کرده است، به ویژه از “مقاومت میکروبی” به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدات جهانی یاد کرد. وی تأکید کرد که همه کادر درمان باید در پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی نقش فعال ایفا کنند.
وی افزود: “شستن دست، مهمترین اصل در کنترل عفونتهای میکروبی است و متأسفانه مصرف آنتیبیوتیک در ایران به شدت بالا است.” این استاد عفونی با اشاره به تجویز بیرویه آنتیبیوتیکها در سیستم درمانی کشور اظهار داشت: “پزشکان عمومی به راحتی آنتیبیوتیک تجویز میکنند و این مصرف بیرویه باید در بیمارستانها کنترل شود چون پیامد های جبران ناپذیری در پی خواهد داشت، به جای این تجویز های بی رویه که تاثیر مثبتی هم ندارد می توان با پیگیری های ساده جهان آینده را از شر اپیدمی های خطرناک خلاص کنیم.”
ضرورت تغییر در فرهنگ استفاده از آنتیبیوتیکها
دکتر محرز همچنین از عدم رعایت برخی از افراد و کادر درمان در شستن دستها برای کنترل عفونتهای بیمارستانی انتقاد کرد و گفت: “آنتیبیوتیک دادن به هیچ عنوان مشکل را حل نمیکند. کنترل عفونت باید به یک باور در ذهن کادر درمان تبدیل شود.” وی همچنین افزود: “ایران و اوگاندا در صدر مصرفکنندگان آنتیبیوتیک در جهان قرار دارند و این مسئله در ایران به یک فاجعه تبدیل شده است.”
وی در پایان بیان کرد: “در ایران فرهنگ مصرف صحیح دارو وجود ندارد و رسانهها باید در آموزش مطالب پزشکی به مردم فعالتر شوند.”
دکتر آرش سیفی، عضو کمیته کشوری کنترل عفونت، در ادامه گفت: “سالانه بیش از ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به عفونت بیمارستانی در کشور گزارش میشود که ۲۰ درصد از بیماران به ویژه در بخش مراقبتهای ویژه به دلیل عفونتهای بیمارستانی جان خود را از دست میدهند.”
وی با اشاره به اینکه در کشورهای در حال توسعه، از جمله ایران، حدود ۱۰ درصد از مراجعان به مراکز درمانی به عفونتهای بیمارستانی مبتلا میشوند، گفت: “ضرورت دارد که یک برنامه جامع برای کنترل عفونتهای بیمارستانی در بیمارستانها تهیه و اجرا شود.”
دکتر سیفی همچنین بر اهمیت آموزش کادر درمان و عموم مردم تأکید کرد و افزود: “رسانهها نقش حیاتی در ارتقای سطح سواد سلامت مردم و پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی دارند.”
جزییات کنگره و نمایشگاه ایران کلین
اولین کنگره جامع پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی با هدف ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی، تجهیزات پزشکی و استریلیزاسیون از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ دیماه در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد. این کنگره با شعار “کنترل عفونت، آیندهای بدون بحران” و با اعطای ۱۰ تا ۱۵ امتیاز بازآموزی به شرکتکنندگان برگزار میشود. در کنار این کنگره، اولین نمایشگاه ایران کلین نیز برپا خواهد بود.
این رویداد علمی به عنوان یک گام مهم در جهت ارتقای کیفیت مراقبتهای بهداشتی و کنترل عفونتهای بیمارستانی در کشور به شمار میآید.
لینک کوتاه: https://irancleanexpo.com/?p=2281
بدون دیدگاه